Вплив психологічних установок на процес вольової поведінки на змаганнях зі спортивних одноборств - Поляков, Ігор Олександрович; Мелещенко, Р. Г. (Національний університет цивільного захисту України, 2016)
У статті висвітлені результати теоретичних досліджень щодо впливу психологічних установок на процес вольової поведінки спортсменів-одноборців. Описані основні стрес-фактори змагальної діяльності спортсменів-одноборців. Також наведені основні чинники, що сприяють формуванню стану мобілізаційної готовності та негативних психічних станів (психічних дисгармоній) у спортсменів-одноборців. Показано як впливає психологічна установка на процес вольового поведінки спортсмена на різних етапах спортивного змагання.
Keywords: психологічна установка; вольова поведінка; стрес-фактори; передстартові психічні стани; спортивні змагання; спортсмени-одноборці