Управление рабочими органами прецизионных технологических систем и компенсация возникающих в процессе резания погрешностей - Лавриненко, Сергей Николаевич; Мамалис, Атанасиос Георгиос; Дунайчук, М. С. (НТУ "ХПІ", 2009)
Аспекти практичної реалізації адаптивного контролю точності руху робочих органів прецизійних технологічних систем за допомогою актуаторів представлені у даній статті. Особлива увага приділяється розгляду питання виготовлення ультрапрецизійних офтальмологічних асферичних лінз з полімерних матеріалів.

The aspects of practical realization of adaptive control of precision technological systems working bodies by means of actuators are presented in this article. In particular the question of manufacture of ultraprecision ophthalmologic aspherical lenses from polymeric materials is considered.
Keywords: системы адаптивного контроля; сила резания; импульс; скорости резания