Про застосування рівнянь релятивістської електродинаміки - Придубков, Павло Якович; Хоменко, Ігор Васильович (НТУ "ХПІ", 2014)
Розглянуто рівняння релятивістської електродинаміки, що описують електромагнітне поле в середовищі, яке повільно рухається, досліджені аналітичні вирази, що визначають необхідність використання даних рівнянь, установлена аналітична залежність, які показує доцільність застосування для розрахунку параметрів електромагнітного поля в середовищі, що повільно рухається, системи рівнянь Максвелла для тіл, що покояться.

The paper discusses the equations of the relativistic electrodynamics describing the electromagnetic field in a slowly moving medium, studies analytical expressions, defining the need for application of these equations, determines the analytical dependence that demonstrates viability of application of the system of Maxwell's equations for calculation of the parameter of electromagnetic field in a slowly moving medium.
Regarding application of relativistic electrodynamics
Keywords: електромагнітне поле; рівняння Максвелла; електромагнітні процеси; електричні кола; електричні машини; обертання; electric chains; locomotive; equalizations of relativism electrodynamics; slow locomotive environments; equalizations of Maxwell