Синтез та комп’ютерний прогноз біологічної активності деяких гідразонів - Фалалєєва, Тетяна Василівна; Дістанов, Віталій Баламірович (НТУ "ХПІ", 2013)
Гідразони та їх похідні використовуються в якості ефективних біологічно активних сполук різного призначення, а також в аналітичній хімії. В даній роботі розглянуті прогнози біологічної активності похідних гідразононів та перспективність деяких з них, як вихідних сполук для направленого синтезу біологічно активних речовин.

The hydrazones and their derivatives are used as effective biologically active substances for different applications, and for analytical chemistry as well. In this study the prognosis of biological activity for hydrazones derivatives and the perspectives of some in their range for their application as primary products in aim – directed synthesis of biologically active substances have been analyzed.
Keywords: дослідження; хімія аналітична; програма PASS C&T; сполуки; ефект фармакологічний; ферменти; ліки; biological activity; hydrazones; derivatives; synthesis; investigations; prognosis; mechanism of action