Роль і місце теорії суперструн у соціальному просторі - Владленова, Іліана Вікторівна (Право, 2009)
У статті аналізується роль та місце теорії суперструн у соціальному просторі. Показано, що не зважаючи на те, що теорія суперструн не дає жодних істотних результатів для фізики, вона торкається важливих онтологічних проблем. Статус теорії суперструн у соціальному просторі неоднозначний, основні ідеї і методи теорії суперструн поділяє не все фізичне співтовариство, але не дивлячись на критику, вона успішно функціонує в сучасному суспільстві, розвивається і є новим науковим напрямом, який розробляється сучасними фізиками.

In the article status of theory of superstring is analyzed in social space. A thesis is proved: the theory of superstring does not give substantial results for science. However much a theory affects ontological categories. Status of theory of superstring is ambiguous. This theory is supported by not all scientific association. In spite of it, the theory of superstring successfully functions in society.
The role and place of superstring theory in social space
Keywords: теорія суперструн; парадигма; соціальний простір; наука; theory of superstring; paradigm; social space; science