Удосконалення управління державною інноваційною політикою - Глізнуца, Марина Юріївна (Запорізька державна інженерна академія, 2017)
У статті розглянуто особливість впливу інтелектуального капіталу на інноваційний розвиток держави. Приведено та проаналізовано впливові фактори, оцінювання яких дає високу вірогідність реального стану інноваційного розвитку країни. Зроблено аналітичну оцінку українського промислового комплексу. Визначено найбільш стійки тенденції інноваційного розвитку держави. Надано пропозиції щодо підвищення ефективності управління інноваційним розвитком та прийняття більш обґрунтованих рішень у сфері регуляторної інноваційної політики країни.

In the article the characteristic impact of intellectual capital on the innovative development of the country. Resulted analyzed and influential factors of evaluation which gives a high probability of the actual state innovation development. Made analytical assessment of Ukrainian industrial complex. Identified the most stable trend of innovative development. Proposals to improve management innovation and make more informed decisions in the field of regulatory innovation policy.
Improving the management of state innovation policy
Keywords: інноваційна політика; інноваційний розвиток; інтелектуальний капітал; механізм управління; національний промисловий сектор; innovative policy; innovative development; intellectual capital; management mechanism; national industrial sector