Дослідження ефективності нового каталізатору переетерифікації олій та жирів з використанням хроматографічного аналізу - Ситнік, Наталія Сергіївна; Демидов, Ігор Миколайович; Куниця, Катерина Вікторівна (Технологический центр, 2015)
Досліджено, яким чином змінюється триацилгліцерольний склад пальмового олеїну під час хімічної переетерифікації у присутності промислового (метилату натрію) та нового (гліцерату калію) каталізаторів. Розраховано статистично рівноважний триацилгліцерольний склад використаного зразка пальмового олеїну на основі визначеного жирнокислотного складу. Проведено порівняння триацилгліцерольного складу вихідного пальмового олеїну, а також переетерифікованого у присутності метилату натрію та гліцерату калію, з розрахунковим.
Keywords: склад жирнокислотний; олеїн пальмовий; склад триацилгліцерольний; хроматографія газорідинна