Розробка мультиагентної системи обробки даних для забезпечення екологічного моніторингу - Лабжинський, В. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті запропоновано авторське бачення мультиагентної системи для потреб здійснення екологічного моніторнигу. Визначено суть мультиагентної системи та її агентів, описано властивості і завдання мультиагентної системи. Зроблена спроба дослідити принципи використання мультиагентних систем в Державній системі екологічного моніторингу довкілля

In article suggests author's vision of multi-agent system for the purpose of implementation of ecological monitoring. Determined the essence of multi-agent systems and its agents, and describes the properties of multi-agent problem. Attempt to investigate the use of the principles of multi-agent systems in the state system of ecological monitoring of the environment
Keywords: агент; вимоги; властивості; довкілля; елемент; завдання; проектування мультиагентних систем управління; agent; claims; property; environment; ecological monitoring; element; task; multi-agent systems; elaboration of multi-agent systems