Застосування експертних систем у вирішенні задачі управління продуктивністю обчислювальних ресурсів білінгової системи мобільного оператора - Захаренко, Г. М.; Кукленко, Дмитро Вікторович (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті проаналізовано причини збільшення навантажень на обчислювальні ресурси мобільних операторів. Запропоновано підхід для вирішення задачі управління продуктивністю обчислювальних ресурсів за допомогою створення інформаційно-аналітичної системи з експертною системою у якості головної компоненти.

In the article the reasons of mobile operators’ computational resources load increase are analyzed. The approach for solving of the task of computational resource productivity management is suggested with the help of information-analytical system creation with expert system as main component.
Keywords: телекомунікаційні послуги; мобільний зв'язок; мобільні послуги; обчислювальні ресурси; обробка даних; мобільні оператори; інформаційно-аналітичні системи