Організаційний потенціал стратегічного розвитку підприємств - Судомир, М. Р. (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті розглянуто теоретичні підходи різних авторів до трактування поняття «організаційний потенціал». Розглянуто потенціал як систему з виділенням груп: системоутворюючих критеріїв організаційного потенціалу; системи задач; нормативів-стандартів; технологічного та алгоритмічного забезпечення; регулювання відносин; регламентації суб`єктів діяльності; умов забезпечення раціональної управлінської діяльності; процесного забезпечення, їх складових елементів та критеріїв оцінки

The theoretical approaches of different authors toward the treating of "organizational potential» are considered in the article. Potential is considered as a system of segregating groups: system-creating criteria; organizational potential; tasks system; standards; technological and algorithmical provision; relations regulation; regulation of subjects’ activities; conditions for ensuring rational management activities; the process supporting of their constituent elements and evaluation criteria
Keywords: організація; управління; ресурс; можливості; підприємницька діяльність; конкурентоспроможність; potential; enterprise; development; organization; management