Бухгалтерський облік - Манойленко, Олександр Володимирович; Кузнецова, Світлана Олександрівна (My University, 2023)
В сучасних умовах якість підготовки фахівців значною мірою визначає рівень розвитку країни, її виробничий та інтелектуальний потенціал, місце на світовому ринку товарів та послуг. У зв’язку з цим, значною мірою зростають вимоги до підготовки фахівців для всіх галузей економіки України. У зв’язку з цим інтенсифікація навчального процесу, підвищення якості підготовки фахівців для обліково-контрольних підрозділів підприємств, установ, організацій вимагають від студентів уміння користуватися методикою самоосвіти, творчо мислити, чітко орієнтуватися змінах законодавства. Важливе місце в рішенні поставлених задач займає написання курсового проєкту, при виконанні якого студенти на основі нормативно-правової бази, інформаційних джерел та фінансової звітності підприємств закріплюють теоретичні знання, набувають творчих навиків роботи за фахом. Мета і завдання методичних рекомендацій для написання курсового проєкту розвивати необхідні навички та знання з теорії і практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах різних форм власності. Методичні рекомендацій для написання курсового проєкту передбачають виконання робіт з дисципліни «Бухгалтерський облік», причому викладення матеріалу побудоване таким чином, що у студента формуються компетенції з побудови і організації обліку на підприємстві. Виконання курсового проєкту суттєво підвищує якість підготовки, розвиває навички самостійного вирішення важливих науково-практичних завдань. Науковий рівень завдань, грамотність викладення матеріалу, правильність оформлення, вміння студента в процесі захисту обґрунтувати і довести правомірність наведених тверджень покликані розкрити рівень сформованості загальних (ключових) та професійних компетенцій, набутих студентом у процесі опанування навчального матеріалу.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; навчальний процес; структура курсового проєкту; грамотність