Магнітно - реагентна технологія очищення води та установка для її реалізації - Бернацький, Микола Васильович (НТУ "ХПІ", 2016)
Наведено відомості і експериментальні дані про розробку технології магінто-реагентного очищення води та результати експериментальних досліджень очищення води в магнітному полі від феро-, діа- і парамагнітних домішок. Встановлено залежність для визначення ефективності очищення води, яка враховує конструктивні та технологічні параметри водоочисної установки і характеристики забрудненої води. Наведено конструкцію установки для рекалізації технології магнітно-реагентного очищення води. Результати досліджень можуть бути використані для раціональної організації водно-хімічного режиму теплових мереж і водопідготовки.

In a paper usage of the compact installations with magnetic sumps of cellular frame for implementation is scientifically substantiated magnetic - reaction technologies of clearing of waters permitting to reduce the area and volume of refining facilities at maintenance of high performance of their activity.
Magnetic - reagent water treatment technology and device for its realization
Keywords: магнітний відстійник; магнітний силовий фактор; магнетит; ефективність очищення; magnetic sump; magnetic power factor; magnetite