Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні" - Мелень, Олена Валентинівна (My University, 2021)
З розвитком ринкових відносин облік у системі оподаткування стає одним з основних видів обліку в державі. Необхідність його організації обумовлена забезпеченням умов для проведення державного контролю за дотриманням податкового законодавства суб’єктами господарювання. Метою дисципліни "Облік і звітність в оподаткуванні" є формування знань та навичок щодо ведення податкового обліку та звітності з різних податків, зборів та обов’язкових платежів на підприємствах різних форм власності та організаційно–правових форм. Об’єктом навчальної дисципліни є облікова система, яка базується на даних бухгалтерського обліку та правилах податкового законодавства і забезпечує інформаційні потреби користувачів про нарахування та сплату податків та зборів (обов’язкових платежів). Предметом є методологія податкового обліку та звітності суб’єктів господарювання. Завданням навчальної дисципліни є: вивчення організаційних основ побудови діяльності суб’єктів підприємницької діяльності – юридичних та фізичних осіб; ведення податкового обліку суб’єктів малого підприємництва, які працюють за спрощеною системою обліку й оподаткування; ведення бухгалтерського обліку на підприємствах малого і середнього бізнесу відповідно до вимог НП(С)БО.
Keywords: методичні вказівки; ринкові відносини; підприємницька діяльність; бухгалтерський облік; навчальний процес