Синтез полиакриловой добавки и ее влияние на гидратационную активность портландцемента - Шумейко, Вита Николаевна; Шабанова, Галина Николаевна; Дистанов, Виталий Баламирович; Болдырева, Н. П.; Быканов, Сергей Николаевич (НТУ "ХПИ", 2009)
Розроблено та синтезовано добавки на основі поліакрилової кислоти за удосконаленою методикою для покращення властивостей цементних систем. Наведено та проаналізовано експериментальні дані щодо впливу на гідратаційну активність зразків цементного каменю з розробленими добавками.

The additives based on polyacrylic acid in an improved method for improving the properties of cement systems were developed and synthesized. The experimental data of the effect on the hydration activity of samples ofcement stone with the developed additives are presented and analyzed.
Keywords: пластификатор; водорастворимые полимеры; полиакриловая кислота; персульфат калия; эмульсийная полимеризация