Матеріалознавство - Бармін, Олександр Євгенович; Білозеров, Валерій Володимирович; Волков, Олег Олексійович; Зозуля, Едуард Володимирович; Зубков, Анатолій Іванович; Колупаєв, Ігор Миколайович; Костик, Вікторія Олегівна; Лябук, Світлана Іванівна; Махатілова, Ганна Іванівна; Павлюченко, Олександр Олексійович; Погрібний, Микола Андрійович; Протасенко, Тетяна Олександрівна; et al. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2015)
Лабораторний практикум містить теоретичні відомості та вказівки до виконання 54 лабораторних робіт, які є невеликими за обсягом дослідженнями, що дозволять студентам більш докладно ознайомитися з основними принципами вивчення структури і механічних властивостей металевих матеріалів. Призначено для студентів матеріалознавчих, машинобудівних та металургійних спеціальностей усіх рівнів освіти.
Keywords: лабораторний практикум; будова металів; неметалеві матеріали; полікристалічні речовини; вимірювання макротвердості; теорія сплавів; гартування сталі; індуктори; хімічна промисловість; термічна обробка