Економічна ефективність використання альтернативного палива отриманого з топінамбура - Мельник, В. М. (НТУ "ХПІ", 2015)
У розрахунках комерційної ефективності використання палива з топінамбура, як добавок до бензину, необхідною умовою взято забезпечення однакових октанових чисел еквівалентного палива у порівнянні з товарним бензином. В кінцевому результаті автором були розраховані залежності зміни ціни використаного бензину в залежності від процентного вмісту в нім палива з топінамбура. Отже, для прийнятих цін на бензини і палива отриманого з топінамбура з проведених розрахунків видно, що із збільшенням процентного вмісту палива з топінамбура в еквівалентному паливі до 25 % досягається збільшення комерційної ефективності за рахунок використання в еквівалентному паливі бензину з низьким октановим числом, що дозволяє знизити вартість отриманого палива до 6%.

Ukraine not having natural reserves of fossil hydrocarbons can not stay out of the production of renewable raw materials for the development of alternative energy that are fundamentally different from traditional hydrocarbon (oil) its inexhaustibility and environmental cleanliness.
The effectiveness of the use of alternative fuels derived from topinambur
Keywords: відновлювані джерела; екологія; ЄС; енергоємність палива; renewable sources; topinambur; fuel; ecology