Технологічний моніторинг при сценарному керуванні виробничими процесами - Зігунов, О. М.; Кишенько, В. Д. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті сформульована задача керування процесом екстракції цукру з погляду сценаріїв оптимізації показників якості, витрат та продуктивності. Розглянуто застосування ефективних програмних та апаратних засобів автоматизації, а також впровадженням підсистем технологічного моніторингу, що призначені для вибірки з вихідної технологічної інформації необхідного об'єму для розв’язання відповідної задачі. Реалізовано А-сценарій керування дифузійним апаратом. Іл.: 3. Бібліогр.: 9 назв.

In the article problem of managing the process of extracting sugar from the view script optimization of quality, cost and performance. Application of effective software and hardware automation, and monitoring the implementation of technological subsystems that are designed to sample from the original technological information required volume for the solution of the problem. Implemented A-control script diffusers. Im.: 3: Bibliogr.: 9
Technological monitoring at scenario control of production processes
Keywords: сучасні виробництва; технологічна інформація; сценарний підхід; мережа Петрі; technological monitoring; scenario approach; Petri net