Направление совершенствования червячных передач - Надеин, В. С.; Боголюбов, С. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
На даний час технічний рівень черв'ячних редукторів не відповідає вимогам виробництва. В роботі розглянуто один з можливих напрямків підвищення технічного рівня черв'ячних редукторів шляхом створення в контакті активних поверхонь позитивного комплексу геометро-кінематичних чинників навантажувальної здатності зачеплення і наведено результати його промислового використання.

On this time the technical level of worming reducing gears does not respond to request to production. One of possible directions of increase of technical level of worming reducing gears is in-process considered by creation in the contact of active surfaces of positive complex of geometry and kinematics factors of loading ability of hooking and the results of his industrial use are resulted.
Keywords: нагруженность зацепления; скорости скольжения; червячные редукторы; способы Оливье