Порівняння різних способів керування мостовим автоматизованим краном - Свіргун, Володимир Петрович; Свіргун, О. А. (Ліра, 2016)
У статті порівнюються графіки перехідних процесів при оптимальному за швидкодійністю управлінні з графіками, що використовуютьcя у зарубіжних автоматизованих кранах

В статье сравниваются графики переходных процессов при оптимальном по быстродействию управлении с графиками, которые используются в зарубежных автоматизированных кранах

The article compares the schedules of transients in the optimal control with graphics that are used in foreign automated cranes.
Keywords: кран; оптимальне керування; усунення коливань; оптимальное управление; устранение колебаний; crane; optimal control; elimination of vibrations