Анализ принципов построения экспертных систем для оценки состояния изоляции маслонаполненного оборудования - Баклай, Дмитрий Николаевич (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті пропонується структура експертних систем і методологія етапів розробки експертних систем. Приведені класи задач в енергетиці, для яких можливо використовувати ці системи. Наведені висновки про упровадження експертних систем в наукову роботу.

The article proposed structure and methodology of expert systems expert systems development phases. Cited class of problems in energy which can be used for these systems. Cited conclusions on the implementation of expert systems in scientific work.
Keywords: эксплуатация; искуственный интеллект; информационно-диагностический комплекс; ЭС; прототип