Методичні вказівки до виконання розрахунково-графічного завдання з навчальної дисципліни "Інформаційні технології" - Третяк, Тетяна Євгенівна; Мироненко, Олександр Леонідович; Мироненко, Сергій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні вказівки призначені для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 131 «Прикладна механіка» освітньо-професійної програми «Технологічні та логістичні системи у машинобудуванні» та надають матеріали для виконання Розрахунково-графічного завдання з навчальної дисципліни «Інформаційні технології». Метою викладання навчальної дисципліни є ознайомлення здобувачів з призначенням, можливостями та сучасним станом розвитку інформаційних технологій, формування знань, умінь та навичок ефективного застосування сучасних інформаційних технологій та програмного забезпечення для автоматизації інженерної діяльності, розв’язання різноманітних практичних задач за фахом. Під час вивчення навчальної дисципліни студентам надається систематизована інформація про технології розробки програм для операційних систем сімейства Windows з використанням сучасних технологій об’єктно-орієнтованого та візуального програмування у середовищі Delphi засобами мови програмування Object Pascal, способи розробки графічного інтерфейсу повноцінних додатків. Графічний інтерфейс став стандартом для програмного забезпечення різних класів. Комп’ютерна графіка є складовою всіх сучасних комп’ютерних технологій та важливою компонентою освіти сучасного спеціаліста. При виконанні Розрахунково-графічного завдання з навчальної дисципліни «Інформаційні технології» студенти набувають практичні навички розробки, налагодження та виконання в середовищі Delphi програм, що реалізують побудову машинобудівних креслень. Методичні вказівки до виконання Розрахунково-графічного завдання містять формулювання завдання, вихідні дані за варіантами, докладний опис ходу виконання завдання на конкретному прикладі та правила оформлення звіту до завдання. Також у документ включено список питань для самоперевірки знань студентів та список літератури, рекомендованої для вивчення.
Keywords: методичні вказівки; розрахунково-графічне завдання; інформаційні технології; прикладна механіка; машинобудування; програмування у середовищі Delphi