Особливості SARS-CoV-2 інфекції та напрями створення терапевтичних та вакцинних препаратів - Волянський, Андрій Юрійович; Давидова, Т. В.; Кучма, Михайло Володимирович; Юдін, Ігор Петрович; Кучма, Ірина Юріївна (Інститут мікробіології та імунології ім. І. І. Мечникова НАМН України, 2020)
Раптова поява SARS-CoV-2 та викликана цим вірусом пандемія спричинила загрозу безпеці світовій системі охорони здоров'я. Наукове співтовариство всього світу ретельно працює над пошуком ефективних ліків та вакцин проти нового коронавірусу. Прагнучи знайти ліки від Сovid-19, ВООЗ розробила концепцію SOLIDARITY, міжнародне клінічне випробування як загальну глобальну платформу для поліпшення наукових зв’язків та прискорення обміну інформацією. На базі Державної установи «Інститут мікробіології та імунології ім. І. І. Мечникова Національної академії медичних наук України» також розпочато дослідження особливостей імунітету при Сovid-19 для подальшої розробки терапевтичних та вакцинальних стратегій.

The sudden appearance of SARS-CoV-2 and the pandemic caused by this virus have posed a threat to the security of the global health system. The scientific community around the world is working hard to find effective drugs and vaccines against the new coronavirus. In an effort to find the cure for Covid-19, WHO has developed the SOLIDARITY concept, an international clinical trial as a common global platform for improving scientific links and accelerating information exchange. On the base of Mechnicov institute of microbiology and immunology National academy of medical sciences of Ukraine also began the study of the peculiarities of immunity Covid-19 for further development the therapeutic and vaccine strategies.
Features of SARS-CoV-2 infection and directions of drug and vaccine creation
Keywords: SARS-CoV-2; геном; патогенез; терапевтичні стратегії; genome; pathogenesis; therapeutic strategies