Електронна система запалювання двигуна внутрішнього згоряння - Борисенко, Анатолій Миколайович; Кондрашов, Сергій Іванович; Сергієнко, Микола Єгорович; Любарський, Борис Григорович; Главчев, Максим Ігорович; Волков, Володимир Петрович; Павлова, Наталія Миколаївна; Борисенко, Євген Анатолійович; Перевозник, Ігор Анатолійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Об'єкт винаходу - електронна система запалювання двигуна внутрішнього згоряння. Область застосування - система може бути використана для автоматичного регулювання кута випередження запалювання. Суть винаходу - завдяки введенню другої пари магніточутливих елементів, другого і третього підсилювачів, першого і другого формувачів імпульсів, першого і другого інтеграторів, схеми скидання, джерела опорної напруги, перетворювача напруги в частоту, трансформатора, випрямляча і фільтра нижніх частот, пов'язаних між собою, а також відповідній установці магніточутливих елементів, тривалість вихідного імпульсу часової ланки залежить не тільки від кутової швидкості вала, а й його прискорення (уповільнення). Технічний результат: оскільки кут випередження запалювання залежить не тільки від кутової швидкості вала, а й його прискорення (уповільнення), точність регулювання цього кута в перехідних швидкісних режимах зростає.
Keywords: патент; винахід; двигуни внутрішнього згоряння; напруга; електрична енергія; імпульси; швидкість; магнітне поле; струм