Колективний договір – опора охорони праці на підприємстві - Райко, Валентина Федорівна; Семенов, Євгеній Олександрович (ТОВ "Планета-Прінт", 2020)
Розглянута важливість колективного договору в сучасному етапі змін в Україні, що призводять до зниження соціальних стандартів. Підкреслена роль профспілкових органів на локальному рівні, які повинні покращити свою роботу у сфері колективно-договірного регулювання трудових відносин.

The importance of the collective agreement in the current stage of changes in Ukraine that lead to lower social standards is considered. The role of trade union bodies at the local level, which should improve their work in the field of collective bargaining, is emphasized.
Keywords: колективний договір; охорона праці; профспілкові органи; трудові відносини