Методичний інструментарій для комплексної психологічної діагностики рівня розвитку конкурентоздатності освітніх організацій - Філь, Олена Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті представлено психологічний підхід до дослідження конкурентоздатності організації. З метою психологічного забезпечення розвитку конкурентоздатності освітніх організацій автором розроблено та наведено методичний інструментарій для комплексної психологічної діагностики рівня розвитку конкурентоздатності освітніх організацій. Зазначено доцільність системного аналізу рівня розвитку конкурентоздатності освітніх організацій шляхом використання даного інструментарію серед менеджерів, персоналу освітніх організацій та клієнтів освітніх організацій.

The article reveals the psychological approach for investigating organizational competitiveness. Aiming at psychological accompaniment of development of educational organization competitiveness the author presents methodical tools for overall psychological diagnostics of level of competitiveness of educational organizations. The purposefulness of system analysis of level of educational organization competitiveness is proved by applying those tools for manager, personnel, and clients of educational organizations.
Methodical tools for overall psychological diagnostics of level of competitiveness of educational organizations
Keywords: системний аналіз; інтегральний показник; психологічний підхід; психологічні особливості конкурентоздатності