Особливості фільтрації шумів при обробці біосигналів у системах ранньої діагностики серцево-судинних захворювань на прикладі моделі CNN та проєкту "Health Helper" - Сергієнко, Олена Андріанівна; Самусь, Павло Олегович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Перспективним напрямком є розробка портативних неінвазивних пристроїв, які, у поєднанні з сучасними методами штучного інтелекту, зокрема згортковими нейронними мережами (CNN), здатні аналізувати біосигнали та виявляти ранні ознаки патологій.
Keywords: серцево-судинні захворювання; гіпертонічна хвороба; згорткові нейронні мережі; біосигнали; фільтрація шумів; неінвазивні вимірювання; параметри кровотоку; цифрова фільтрація; адаптивна фільтрація; декомпозиція сигналу; Health Helper; профілактика ССЗ