Пристрій оптимізації тиску газу в свердловині - Фик, Ілля Михайлович; Синюк, Борис Борисович; Фесенко, Юрій Леонідович; Шендрик, Олексій Михайлович; Волосник, Євген Олександрович; Жмурков, Віктор Іванович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Пристрій оптимізації тиску газу в свердловині, що містить розміщений у корпусі запірний орган, який відрізняється тим, що на запірний орган додатково встановлений клапан переключення пристрою в режим набору та зниження тиску з важелями, що за допомогою трубок, штуцерів живлення і пневмоклапанів приєднаний до пневмоциліндра, в якому розміщені поршень з силовим штоком, ущільнення та клапан стравлювання тиску газу.
Keywords: патент; винахід; регулювання тиску газу; стовбур свердловини; орган запірний; клапан переключення; штуцери живлення; пневмоциліндр