Сутність університетських технологій - Целінська, Анна Андріївна; Перерва, Петро Григорович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Запропоновано визначати університетські технології як сферу дослідницької діяльності, спрямована на отримання нових знань про природу, суспільство та мислення. Наука є найважливішою складовою духовної культури. Пропоноване визначення характеризується такими взаємопов'язаними ознаками: сукупність об'єктивних та обґрунтованих знань про природу, людину, суспільство, виробництво; діяльність, спрямована на отримання нових достовірних знань; сукупність соціальних інститутів, що забезпечують існування, функціонування та розвиток пізнання та знання.
Keywords: дослідження; технології; трансфер; інтелектуальна власність; методологія; ознаки