Специализированный интегрированный программно-модельный комплекс на основе обобщенного параметрического описания сложных механических систем - Пелешко, Евгений Витальевич; Ткачук, Николай Николаевич; Гриценко, Геннадий Дмитриевич; Ткачук, Николай Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті описані основи теорії узагальненого параметричного опису складних механічних систем. Пропонується новий підхід до технології досліджень їх напружено-деформованого стану, який полягає в інтеграції спеціалізованих параметричних моделей в універсальні програмні комплекси. Наведені результати досліджень корпусів легкоброньованих машин.

Bases of theory of the generalized parametrical description of complicated mechanical systems are described in the article. New approach is offered to technology of researches of its stressedly-deformed state which consists in integration of the specialized parametrical models in universal programmatic complexes. The results of researches of corps of the lightly armoured machines are presented.
Keywords: автоматизированное проектирование; система CAD/CAM/CAE; боевые машины; напряженно-деформированное состояние; тактико-технологические характеристики; модернизация