Розробка математичної моделі технології регенерації газів із розчинів виробництва кальцинованої соди - Бобух, Анатолій Олексійович; Переверзєва, Алевтина Миколаївна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розглянуто теоретичні засновані для розробки математичної моделі регенерації газів з розчинів виробництва кальцинованої соди аміачним способом (ПКС) і алгоритми математичної статистики для розробки цієї моделі по одному з методів регресійного аналізу. Отримана математична модель може бути використана для розробки комп'ютерно-інтегрованої технології регенерації газів з розчинів ПКС на базі сучасних мікропроцесорних контролерів, сприятиме ефективному функціонуванню та підвищення енергозбереження в цілому ПКС.

The theoretical bases for development of mathematical model of gas regeneration from solutions of production of soda ash by ammonia method (PСS) and algorithms of mathematical statistics for development of this model by one of regression analysis methods are considered in the article. The resulting mathematical model can be used to develop a computer-integrated technology for gas regeneration from PCS solutions based on modern microprocessor controllers, will contribute to the efficient operation and increase of energy saving in the whole PCS.
Development of the mathematical model of the technology of regeneration of gases from solutions of production of calcium soda
Keywords: метод найменших квадратів; експеримент пасивний; технології комп'ютерно-інтегровані; статистичний критерій злагоди; least squares method; passive experiment; computer-integrated technology; statistical criterion of consent