К вопросу об оптимизации формы плоских турбинных профилей - Бойко, Анатолий Владимирович; Говорущенко, Юрий Николаевич; Бурлака, Максим Васильевич; Баранник, Валентин Сергеевич (НТУ "ХПИ", 2011)
Описано параметричну модель плоского профілю турбінної решітки. Приведена постановка задачі дослідження з описанням варійованих геометричних параметрів профілю та методів, що використовувалися. Представлено порівняння результатів розрахунків потенціального та в'язкого обтікання базового профілю. Приведені результати оптимізації плоского профілю напрямної турбінної решітки з використанням двох розрахункових методів.

The parametrical model of a turbine blade profileis described. Statement of a research problem with the description of a profile varied geometrical parameters and used methods is resulted. Comparison of calculations results of a potential and viscous flow of a base profile is presented. Results of a guide blade profile optimization with use of two calculation methods are resulted.
Keywords: определение потерь; методы вычислительной гидродинамики (CFD); параметрическая модель