Фізика і хімія палив, олив, мастил - Григоров, Андрій Борисович (Крок, 2023)
Викладені основні питання впливу компонентного складу нафтопродуктів на їх фізико-хімічні, екологічні та експлуатаційні властивості. Наведено перелік основних показників якості які характеризують властивості нафтопродуктів. Представлено основні методи та сучасне лабораторне обладнання яке застосовується для визначення показників якості нафтопродуктів. Призначено для студентів спеціальності 161 - "Хімічні технології та інженерія" денної та заочної форм навчання та працівників, які проходять професійне навчання у системі підготовки персоналу підприємств нафтопереробної галузі України.
Keywords: навчальний посібник; нафтопродукти; молекулярна маса; в'язкість; густина; діелектрична проникність; електропроводність; колоїдна стабільність; пенетрація; коксованість; вміст сірки; тиск насиченої пари