Формування економічної категорії "виробничий потенціал" - Квятковська, Л. А. (НТУ "ХПІ", 2009)
Об'єктом дослідження є формування понятійного апарату складної економічної категорії "виробничий потенціал" з врахуванням його значення для оптимізації діяльності підприємства в умовах ринкового середовища. Визначення виробничого потенціалу дається в результаті синтезу ресурсного, структурного, цільового підходу до визначення його сутності.

Object is forming of concept vehicle of difficult economic category "production potential" taking into account his value for optimization of activity of enterprise in the conditions of market environment. Determination of production potential is given as a result of synthesis of the resource, structural, having a special purpose going near determination of his essence.
Keywords: підприємство; ефективність діяльності; стратегія підприємства; конкурентоспроможність; виробнича потужність