Исследование электромагнитного экстремального трехпараметрового метода контроля труб - Себко, Вадим Пантелеевич; Тюпа, И. В.; Филоненко, Денис Владимирович (НТУ "ХПИ", 2004)
Розглянуто багатопараметровий електромагнітний метод, заснований на досягненні екстремуму чутливості (амплітудної і фазової) функції перетворення параметрів трубчатого виробу. Наведено електричну схему експериментальної установки для спільного визначення товщини труби, магнітну проникність та питому електричну провідність матеріалу труби. Отримано результати експериментальних досліджень.

Is reviewed manyparametrical an electromagnetic method, founded on reaching of extremum of sensitivity (amplitude and phase) function of transformation of parameters of a tubular article. The circuit diagram of installation for joint definition of thickness of a pipe, relative magnetic permeability and specific conductance of a material of a pipe is offered. Results of experimental researches are received.
Keywords: электромагнитный преобразователь; стенка трубчатого изделия; контроль; магнитная проницаемость