Системи акумулювання електроенергії, аналіз можливостей та їх поєднання для застосування в енергосистемі - Івахнов, Андрій Віталійович; Федорчук, Станіслав Олегович; Лазуренко, Олександр Павлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Проведено літературний огляд існуючих систем акумулювання електроенергії, визначені їх позитивні та негативні сторони, практичне застосування. Проаналізовані варіанти гібридних систем акумулювання. Зроблено висновок про доцільність подальшого розвитку гібридних систем накопичення електроенергії

A literature review of existing electric power storage systems, their positive and negative sides, practical application was made. The variants of hybrid storage systems are analyzed. A conclusion is made about the further expediency of the hybrid systems development for the accumulation of electric power.
Power storage systems, opportunities analysis and their combinations for use in the power system
Keywords: проточний редокс-акумулятор; суперконденсатор; індуктивний надпровідниковий накопичувач; flow battery; supercapacitor; superconducting inductive energystorage