Самофинансирование, как один из методов решения проблем в социально-экономических системах - Ларка, Николай Иванович; Кучина, Светлана Эдуардовна (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті розглядаються основні засоби фінансування підприємства, наведений перелік цих методів. Аналізується самофінансування, як найбільш перспективний метод для вирішення соціально-економічних проблем підприємства. Наведені загальні тенденції, які характеризують інвестиційний клімат в Україні, дані, які свідчать про рівень самофінансування на підприємствах країн з розвинутою ринковою економікою. Зроблені виводи про важливість збільшення частки особистих коштів при фінансуванні інвестиційних проектів.

The basic methods of the enterprise financing are investigated in the article below. The list of the methods is given. The self-financing is analyzed as the most perspective method for the socially economical enterprise problems solving. The basic tendencies that characterize the investment climate in Ukraine are given. These data shows us the self-financing level at the enterprises in the countries with the developed economic systems. The made conclusion tells us about the importance of intensifying self-financing of the own investing projects.
Keywords: инвестиции; самофинансирование; рынок; собственные средства