Вплив фінансових результатів на запас фінансової стійкості підприємства - Мелень, Олена Валентинівна; Бережна, Г. М. (Мукачівський державний університет, 2018)
Фінансовий стан підприємства демонструє ступінь використання фінансових ресурсів і капіталу, виконання зобов'язань перед бюджетом та іншими суб'єктами господарювання. Фінансовий стан підприємства не може бути стійким, якщо підприємство не одержує прибуток у тих розмірах, які забезпечують необхідний приріст фінансових ресурсів. Визначення запасу фінансової стійкості підприємства дає підприємству здатність протистояти операційним труднощам і за рахунок отриманого прибутку забезпечує самофінансування та незалежність підприємства від зовнішніх залучених джерел.

The financial position of the enterprise showcases the degree of financial resources and the capital use, fulfillment of obligations to the budget authorities and other economic entities. The financial position of the enterprise cannot be sustainable if the enterprise does not receive profits that ensure the necessary increase of financial resources. Defining an enterprise’s financial sustainability reserve provides an ability to withstand operational difficulties and due to its profit and self-financing ensures the independence from external sources involved.
Financial results and their influence on the financial good standing of the enterprise
Keywords: фінансові результати; прибуток; фінансовий стан; запас фінансової стійкості; фінансові ресурси; financial results; profit; financial position; financial good standing; financial resources