Мотиваційний механізм в управлінні інноваційним розвитком підприємств - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (Національний фармацевтичний університет, 2019)
Активізація інноваційної діяльності потребує нових форм і методів впровадження досягнень науки і техніки, перш за все за рахунок розширення інноваційного ринку. Недоліками розвитку інноваційного ринку є неринковий характер формування цін; безсистемність у визначенні безпосередніх замовників та споживачів виконаних розробок; відсутність аукціонних торгів інноваційних розробок; відсутність інноваційних бірж та ефективної реклами; дефіцит маркетингових досліджень; низька питома вага витрат на інноваційну діяльність у капіталовкладеннях; відсутність недержавних науково-дослідних та проектно-конструкторських організацій як в Україні.
Keywords: інноваційна діяльність; комерціалізація; інноваційна активність; людський потенціал; продуктивність; управління персоналом