Особливості обліку дебіторської заборгованості в зарубіжних країнах - Глушач, Ю. С. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті розглянуті особливості обліку дебіторської заборгованості в міжнародній практиці, розкриті проблеми її визнання та оцінки, визначені основні відмінності від обліку в Україні.

The article deals with the specific features of the accounts receivables record in international practice, describes the problems of its recognition and assessment, as well as investigated the major differences of the accounting process in Ukraine.
Keywords: дебіторські заборгованості; сумнівні борги; поточна заборгованість; довгострокова заборгованість; валовий метод; чистий метод; account receivable; doubtful debts