Тракторобудування в Україні в контексті світового розвитку - Єпіфанова, Наталія Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2009)
В данній статті автором зроблена спроба відобразити шлях розвитку галузі тракторобудування України від зародження і до 80-х років ХХ століття на фоні розвитку тракторобудування провідних країн світу.

In this article the author makes the attempt to display a way of development of tractor construction in Ukraine from origin and to the 80th years of ХХ century on the background of leading countries of the world tractor construction development.
Keywords: історія науки; сільськогосподарське машинобудування; дослідження; ХТЗ; Харківський тракторний завод; удосконалення; зарубіжне тракторобудування