Навчальна програма дисципліни "Чисельні методи в розрахунках на ПЕОМ та основи наукових досліджень" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2011)
Математичне моделювання процесів і конструкцій в різних областях науки і техніки являється одним з основних способів отримання нових знань і технологічних рішень. Для реалізації математичного моделювання дослідник незалежно від його спеціальності повинен знати певний мінімальний перелік алгоритмів і методів обчислювальної математики. Навчальна дисципліна «Чисельні методи в розрахунках на ПЕОМ та основи наукових досліджень» присвячена вивченню чисельних методів, алгоритмів та способу їх реалізації на ПЕОМ. Такі знання і навички потрібні також для вірного використання готових пакетів програм
Keywords: лінійні алгебраїчні рівняння; метод Гауса; метод простої ітерації; метод половинного ділення; одновимірна оптимізація; метод дихотомії; метод золотого перетину