Інтеграція логістичних функцій в рамках логістичного менеджменту у системі управління сучасним промисловим підприємством - Гармаш, Сергій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2018)
У роботі було досліджено і доведено взаємозв’язок і необхідність інтеграції усіх функціональних складових менеджменту підприємства (інноваційно-інвестиційного, виробничого, фінансового, кадрового, інформаційного) на основі логістичного підходу для ефективного функціонування мікрологістичних систем. Було виявлено, що використання логістичних концепцій дозволяє поєднати зусилля персоналу підприємства і структурних підрозділів в оптимізації та управлінні як матеріальними, інформаційними і фінансовими потоками, так і трудовими ресурсами підприємства. Метою роботи є виявлення інтеграції логістичних функцій, сфер діяльності усіх підрозділів сучасного підприємства (рівень мікрологістичної системи) для ефективного управління логістичними процесами впродовж усього логістичного ланцюга: закупівля – виробництво – збут в рамках логістичного менеджменту. Особлива увага приділяється персоналу підприємства як елементу логістичного менеджменту, який одночасно може виступати як суб’єктом, так і об’єктом дослідження.

Correlation of all functional components of enterprise management (innovative and investment, industrial, financial, personnel, informational) on the basis of logistic approach for effective function of logistic system is examined in the article and the necessity of these components integration is proved in it. It’s revealed that the using of logistic conceptions makes it possible to join efforts of enterprise personnel and structural units for optimization and running both material, informational and financial flows and labour resources of an enterprise. The objective of the article is revealing integration of logistic functions, spheres of activity of all the units of a modern enterprise (the level of a micrologistic system) for effective running of logistic process within the logistic chain: purchase – production – selling in the framework of logistical management. Special attention is paid to personnel which may be simultaneously both a subject and an object of investigation.
Integration of logistic functions in the framework of logistical management in the system of modern industrial enterprise management
Keywords: логістичний підхід; мікрологістична система; логістична концепція; матеріальні потоки; персонал підприємства; logistic approach; micrologistic system; logistic conception