Характеристика нафтошламів, утворених на нафтопереробних заводах - Знак, Юрій Зеновійович; Гринишин, Олег Богданович; Червінський, Тарас Ігорович (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Вивчено склад нафтового шламу, одержаного під час переробки нафти на нафтопереробному заводі. Досліджено проби свіжих нафтошламів та нафтошламів тривалого зберігання, відібраних на різних глибинах ставка-накопичувача.

The composition of oil sludge obtained during oil processing at an oil refinery was studied. Samples of fresh oil sludge and oil sludge of long-term storage, taken at different depths of the storage pond, were studied.
Characteristics of oil sludges formed at oil refineries
Keywords: нафтошлам; ставок-накопичувач; oil sludge; storage pond