Аналіз методик оцінки часу розробки складових дистанційного навчання - Калачова, В. В.; Пудов, В. А. (НТУ "ХПІ", 2006)
З метою підвищення навчального процесу, адекватності і точності оцінки трудомісткості процесу створення дистанційних курсів та їх компонентів в роботі запропоновано підхід, який засновано на існуючих методиках оцінки часу розробки курсів дистанційного навчання з використанням спеціального виду виразів, що застосовують комплексні показники витрат часу на переробку матеріалу у дистанційний вигляд.

With the purpose of increase of educational process adequacy and exactness of labor intensiveness estimation of distance courses and their components creation process the approach, which is based on the existent methods of time estimation of distance courses development with the use of the special type of expressions which apply the complex indexes of time charges on processing of material in the distance kind, is offered in work.
Keywords: друкований матеріал курсу; метод аналогії; ДН; параметричне моделювання; метод декомпозиції; ВНЗ