Постановка и разработка алгоритмов решения задач управления напряжениями и деформациями в теории термоупругости - Повгородний, В. О. (НТУ "ХПИ", 2008)
Доведені теоретичні положення та побудовані алгоритми вирішення задач проектування дозволяють визначати механічні характеристики конструкції (чи тіла), що забезпечують задані деформації та напруження. В задачах управління за допомогою цих алгоритмів можна встановити необхідний нагрів для створення заданих напружень та деформацій.

The article dеvoted to problems of theoretical definition and study of mechanical characteristics and temperature field of damption of mechanical constructions of element’s of problem of the thermoelasticity. The temperature field is definite with account temperature stress and deformations.
Keywords: напряжение; деформация; механические свойства материалов; температурные свойства материалов; силовая нагрузка