Методи динамічного визначення пріоритетів доступу до ресурсів в задачах прецедентного управління наскрізними бізнес-процесами - Чалий, Сергій Федорович; Левикін, Ігор Вікторович (НТУ "ХПІ", 2017)
В роботі розглянуто проблему прецедентного управління множиною наскрізних бізнес-процесів. Показано, що реалізація прецедентного управління потребує упорядкування доступу до ресурсів шляхом визначення пріоритетів для дій цих процесів. Запропоновано методи динамічного визначення пріоритетів доступу до ресурсів. Перший метод призначений для визначення пріоритетів доступу до ресурсів для наскрізних БП без урахування обмежень на час їх виконання. Метод дозволяє підвищити ефективність використання ресурсів підприємства шляхом мінімізації сумарного часу очікування кожного з цих ресурсів. Другий метод направлений на корегування пріоритетів доступу до ресурсів для наскрізних БП з урахуванням обмежень на час їх виконання. Метод враховує абсолютне значення відхилення прогнозуємого строку виконання кожного бізнес-процесу від запланованого, та послідовно коригує пріоритети доступу до ресурсів для окремих дій кожного процесу з тим, щоб зменшити вказане відхилення.

The paper considers the problem of precedent management of a set of cross-cutting business processes. It has been shown that the implementation of case management requires streamlining of access to resources by identifying priorities for the actions of these processes. The methods of dynamic determination of priorities of access to resources are offered. The first method is intended to determine the priorities of access to resources for cross-border BP without taking into account the restrictions at the time of their implementation. The method allows to increase the efficiency of using enterprise resources by minimizing the total waiting time for each of these resources. The second method is aimed at adjusting the priorities of access to resources for cross-cutting BP, taking into account restrictions at the time of their implementation. The method takes into account the absolute value of the deviation of the predicted runtime of each business process from the planned time and consistently adjusts the resource access priorities for individual actions of each process in order to reduce the specified deviation.
Dynamic determination of resource access priorities using precedents in business process management tasks
Keywords: наскрізний бізнес-процес; процесне управління; інтервал очікування; БП; НБП; process management; wait intervals