Проблема утилізації фармацевтичних відходів при споживанні в Україні - Толстоусова, Оксана Валеріївна; Гавриленко, К. С. (ФОП Панов А. М., 2020)
Розглянуто актуальність проблеми утилізації медичних та фармацевтичних відходів в країнах світу і Україні. Підвищення рівня споживання лікарських засобів населенням призводить до накопичення фармацевтичних відходів та збільшення їхньої імовірності потрапляння у навколишнє природне середовище та водні ресурси. Показано вплив неконтрольованої утилізації відходів лікарських засобів на здоров'я людини та довкілля. Запропоновано шляхи вирішення даної проблеми.

The urgency of the problem of medical and pharmaceutical waste utilization in the countries of the world and in Ukraine is considered. Increasing the level of drug consumption by the population leads to the accumulation of pharmaceutical waste and increase its likelihood of entering the environment and water resources. The impact of uncontrolled disposal of drug waste on human health and the environment is shown. Ways to solve this problem are suggested.
The problem of utilization of pharmaceutical waste for consumption in Ukraine
Keywords: утилізація; фармацевтичні відходи; лікарські засоби; utilization; pharmaceutical waste; medications