Повышение нагрузочной способности зубчатых передач по контактным напряжениям - Попов, А. П.; Кипреев, Ю. Н. (НТУ "ХПИ", 2009)
Виконано рішення контактної задачі стосовно зубчастих передач із профільне модифікованими зубами. Отримано рівняння контактних напружень і розмірів ділянки деформації. Установлено високу навантажувальну здатність зубчастої передачі, що розглядається.

The solution of contact problem conformably to toothed gearing with profile – modified tooth has been carried out. The equations of area deformation size have been obtained. High load capacity of mentioned gearing has been ascertained.
Keywords: эвольвентные зубья; зацепление; контактные деформации; закон Гука; коэффициенты Пуассона