Кричковська, Лідія ВасилівнаБєлінська, Анна ПавлівнаАнан'єва, Валерія ВікторівнаДубоносов, Володимир ЛеонідовичОвсяннікова, Тетяна Олександрівна2019-12-122019-12-122017Безпека харчових продуктів : антиаліментарні фактори, ксенобіотики, харчові добавки : навч. посібник / Л. В. Кричковська [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – 98 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/43333У посібнику викладено теоретичні основи безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини. Навчальний посібник призначений для студентів усіх форм навчання спеціалізації "Хімічні технології харчових добавок і косметичних засобів". Розглянуто основні принципи управління якістю харчових продуктів, антиаліментарні фактори харчування, природні, техногенні ксенобіотики, а також ксенобіотики, що використовуються в рослинництві і тваринництві. Зосереджено увагу на хімічній природі вказаних речовин, їхній дії на організм людини, джерелах забруднення продовольчої сировини і харчових продуктів, особливостях технологічної обробки сировини, а також хімічних методах аналізу для визначення небезпечних речовин у продуктах харчування. Посібник може бути корисний для викладачів, аспірантів, працівників харчової промисловості, а також для всіх, хто цікавиться розглянутими проблемами.ukМіжнародне харчове законодавствоантивітамінимінеральны речовиниКодекс АліментаріуслектиниБезпека харчових продуктів : антиаліментарні фактори, ксенобіотики, харчові добавкиBook