Спосіб визначення коефіцієнта гідравлічного опору циклонного пиловловлювача - Беккер, Михайло Вікторович; Собчук, Михайло Петрович; Трухачов, Володимир Вікторович; Медведєва, Леся Микитівна; Фик, Ілля Михайлович; Коток, Валерій Борисович; Дістрянов, Сергій Володимирович; Сендеров, Олег Олександрович; Бантюков, Євген Миколайович (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
Спосіб визначення коефіцієнта гідравлічного опору циклонного пиловловлювача, що включає вимір на вході циклонного пиловловлювача тиску – Рвх, температури – Твх і витрати – q газу, визначення густини газу – ρ₀ при нормальних умовах і обчислення коефіцієнта гідравлічного опору – λ, який відрізняється тим, що вимірюють перепад тиску – ΔР на пиловловлювачі й обчислюють коефіцієнт гідравлічного опору – λ по формулі.
Keywords: патент; корисна модель; гідродинаміка; гідравліка; вимір витрати; перепад тиску; гідравлічний опір; густина газу